Luk
Pressemeddelelse Fire svenskrøde Linde E80 el-truck ankom først på året til Frøslev Træ i Padborg. De nye gaffeltruck blev straks sat i drift, da den sønderjyske virksomhed på ingen måde spilder tiden. Der skal flyttes trævarer i et højt tempo og ekspederes over 100.000 m3 træ ind og ud af virksomheden årligt.

 – Vi er afhængige af dygtige medarbejdere, gode it-systemer og en velfungerende truckflåde. Vi håndterer et stort antal lastbiler på pladsen og har en stor intern kørsel mellem afdelingerne. Det foregår udendørs i al slags vejr og på forskelligt underlag. Truckene skal derfor være ekstremt robuste, fortæller produktionschef Jørgen Krenzen Johansen fra Frøslev Træ.

 

Frøslev Træ er landets største lagerførende forhandler af trævarer. Det samlede areal i Padborg tæller 220.000 m2 med oplagringspladser, kørearealer og produktionsfaciliteter til at høvle, slibe, male og imprægnere træ; sidstnævnte i et miljøvenligt alternativ til trykimprægnering.

– Vi arbejder med certificeret, miljøvenligt og bæredygtigt træ fra nordeuropæiske skove. Vi har en vugge-til-grav tankegang, hvor vi udvælger, bearbejder og transporterer træet miljøvenligt. Træ er verdens eneste fornybare byggemateriale, hvor fældede træer kan blive erstattet af nye beplantninger med ansvarlig skovforvaltning. Derfor er det et stort privilegie at arbejde med træ, pointerer Jørgen Krenzen Johansen.

Innovation og bæredygtighed

Bæredygtighed giver god mening hos Frøslev Træ, der arbejder innovativt med at forædle over 12.000 varenumre. Det gøres blandt andet ved at imprægnere træet med silikat, termobehandle træet, udvikle akustikløsninger, arbejde kreativt med arkitekter og finde nye veje i den samlede logistik.

– Vi arbejder med innovation i praksis. Vi leverer et kvalitetsprodukt og glæder os over de mange sammenhænge, som vores træ kan indgå i. Vi oplever en stigende interesse for at bruge certificeret træ i projekterne. Vi vil gerne udfordres, hvis der fx skal konstrueres specialprofiler, laves større renoveringer eller skabes en moderne facadebeklædning, fortæller Jørgen Krenzen Johansen.

Fra hybridtruck til ren el

Frøslev Træ ville udskifte hybridtruck til eldrevne truck. Derfor blev markedet afsøgt for en løsning med el-truck med en høj oppetid, førerkomfort og stor løftekapacitet. Batteriskiftet skulle optimeres for at øge køretiden. N.C. Nielsen kom med i budrunden og præsenterede en løsning med fire Linde E80 el-truck med relevant ekstraudstyr og servicepakke. Valget faldt således på N.C. Nielsen.

– Vi er nye kunder hos N.C. Nielsen. Vi har fået et godt førstehåndsindtryk og har oplevet professionalisme hele vejen rundt. Vi har haft mange ønsker til vores nye Linde el-truck, som er rygraden i vores interne logistik. Vi har vurderet løsningen på mange parametre og især vil jeg fremhæve det store engagement fra de personer, vi har mødt hos N.C. Nielsen, fortæller Jørgen Krenzen Johansen.

Højt hævet hightech

Linde E80-modellerne er et rullende kontor med højtbeliggende udsigt til pladsen. Føreren har adgang til scanner, tablet og printer inde i kabinen og ”kontorstolen” er i en klasse for sig. Det højteknologiske set-up gør trucken til en attraktiv arbejdsplads og hænger sammen med den hurtige ekspeditionstid på pladsen og den service, som Frøslev Træ tilbyder deres kunder.

– N.C. Nielsen er opmærksomme på en høj servicekvalitet og en tæt dialog. De har været gode sparringspartnere i udvælgelsesforløbet og vi har lært hinanden godt at kende, inden vi indgik et samarbejde. Jeg kan fx nævne at både deres regionschef og servicemontør var hernede dagen før selve leveringen af truckene for at sikre sig at alt var i orden, slutter Jørgen Krenzen Johansen fra Frøslev Træ.

Vil du vide mere?